Afbeelding

Hongerspelen, studenten en kinderavontuur

Divers

Voor ieder wat wils, komende week in Cinema Texel. Van een strijd op leven en dood in Hunger Games: Mockingjay Part 1 tot aan de avonturenfilm Wiplala en Gouden Kalf-winnaar Aanmodderfakker.

In Hunger Games is het onmogelijk gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog.

Annie M.G. Schmidts Wiplala is een vrolijke avonturenfilm voor het hele gezin over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala (Géza Weisz) kan echter niet zo goed tinkelen, daarom besluit hij het land te verlaten. Kruipend door een hele lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom waar een groot avontuur start.

Aanmodderfakker tot slot gaat over de lamzak en eeuwige student Thijs (32), die op relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks en een occasional shift in een sfeerloze mediagigant sloft. Thijs sloft ogenschijnlijk zorgeloos door zijn leven dat gevuld is met bier, chicks en bankhangen.

Trailer Wiplala:

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 13 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 16 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00