Durfals noemt de Stichting CPO-NH ze. Stephan Witte, Guus Bakker, Chris Simons, Ali Smit en Ellis de Werdt zijn woensdagmiddag officieel begonnen met de bouw van vijf woningen volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap aan de Anne Frankstraat in Den Burg. Wethouder Eric Hercules woonde de start bij.
Durfals noemt de Stichting CPO-NH ze. Stephan Witte, Guus Bakker, Chris Simons, Ali Smit en Ellis de Werdt zijn woensdagmiddag officieel begonnen met de bouw van vijf woningen volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap aan de Anne Frankstraat in Den Burg. Wethouder Eric Hercules woonde de start bij.

De Texelse week in een notendop

Divers

Wat gebeurde er afgelopen week op Texel? Een kort beeldoverzicht! Meer nieuws leest u in de Texelse Courant.


Loonbedrijf Smit uit Oosterend is druk bezig met het uitbaggeren van de kooiplas van eendenkooi de Korverskooi bij De Koog. De plas is zo dicht gegroeid en ondiep geworden door waterplanten dat een grote schoonmaak nodig is. Het werk kan nu worden uitgevoerd omdat er nu geen eenden van de kooi gebruik maken. Door de werkzaamheden is de kooi volgend jaar weer uitermate geschikt om eenden te ontvangen.


De KNRM heeft zaterdagochtend elf Texelaars die al vijftig jaar donateur zijn gehuldigd met een speld. Burgemeester Francine Giskes, voorzitter van de plaatselijke commissie van de reddingmaatschappij reikte de speldjes uit in boothuis Aqua Julia in Oudeschild. De elf zijn mevrouw P. Kooy-Reuvers en de heer J. de Vries uit Den Burg, de heren C. Makelaar, B. van de Vis en A. de Smidt uit Oosterend en de heren H. Zoer, J. van Beek, P. van Sweeden, L. Bos, M. Eelman en C. Eelman uit Oudeschild. 


Het is deze week zeventig jaar geleden dat een groot deel van de mannelijke bevolking te werk werd gesteld in Assen. In Tusse de Banke in Den Burg wordt sinds vrijdag teruggeblikt op deze bewogen periode van Texel in de Tweede Wereldoorlog. Teun Dekker en Frans van Ingen Schenau in gesprek bij de zuil met namen.


Een lichte verhoging van de Onroerend Zaakbelasting en een trendmatige stijging van 1,25 procent van de meeste andere lokale lasten in 2015. Dat is in het kort het resultaat van de begrotingsraad die dinsdagavond werd gehouden.


De gemeente moet de overlast van kauwtjes effectiever aanpakken. Volgens de gemeenteraad heeft de huidige inzet van de valkenier in het centrum van Den Burg geen enkele zin. Na het broedseizoen nam de overlast weer toe, omdat jonge kauwtjes terugkeerden. 


Voorzorgsmaatregelen in verband met het dodelijke virus dat in Duitsland woedt onder de zeehonden. De gemeente en Ecomare roepen mensen op om uit de buurt te blijven van aangespoelde zeehonden, of ze nou ziek of zelfs dood zijn. Dit geldt ook voor uw hond, zij zijn ook vatbaar voor het virus. Of het virus overdraagbaar is op bruinvissen is nog onbekend en daarom is het ook verstandig deze te laten liggen. Wie toch een aangespoeld dier vindt kan bellen met Ecomare via 0222-317741.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 4 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45