Leon Zijm van De Koog wordt onderuit gehaald, waarna een penalty volgde. (Foto Willem Sangers)

Gemiste kansen domineren voetbal

Divers

Kansen volop, maar het vertaalde zich dit weekeinde niet in overwinningen voor de Texelse voetbalclubs.

Texel'94 kreeg zondag tegen Winkel met name in de eerste helft veel kansen om te scoren, maar het was slechts een keer raak. In de tweede helft maakte Winkel de tegentreffer, waardoor het 1-1- werd. Het als derde genoteerde Texel miste daardoor de kans om drie punten te pakken tegen de club die tweede staat in de derde klasse.

ZDH verloor uit in 't Zand met 5-2 tegen Geel Zwart'30. Het was een geflatteerde uitslag. De Hoornders stonden aanvankelijk snel met 3-0 achter, maar knokten zich terug naar 3-2 en zetten in het laatste kwartier alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Zo'n beetje iedereen ging daarvoor naar voren, waardoor de verdeding van ZDH minder sterk was en daar profiteerde Geel Zwart in het laatste kwartier van.

De Koog had Kaagvogels uit Kolhorn, hekkesluiter in de vijfde klasse, op bezoek en won met 4-2, nadat het in de rust 2-2 had gestaan. De vrouwen van Texel'94 kenden thuis tegen West-Frisia uit Enkhuizen eveneens veel kansen, maar gingen uiteindelijk met 2-5 verlies van het veld. Het G-team verloor met 1-4 van het sterkere Koedijk. Ook hier veel kansen die niet verzilverd werden. Twan Weijers redde met een tegentreffer de eer voor de Texelaars.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.