De vorige week opgebouwde windschermen van de Mans.
De vorige week opgebouwde windschermen van de Mans.

'Bebouwing' Mans weer weg

Divers

'Vooral jammer', zo omschrijft Richard Segers van café Mans aan de Binnenburg in Burg het bevel van de gemeente. Woensdag werden de 'opgeleukte' windschermen geplaatst, donderdag werd Segers door een ambtenaar gebeld met de mededeling dat het 'bouwwerk' verwijderd moet worden.

'Ik had er geen vergunning voor aangevraagd, maar een bouwwerk als dit is ook niet te vergunnen werd mij uitgelegd. We hebben nu nog een week tot het weg moet zijn en die tijd gaan we ook volmaken', legt de eigenaar uit. Boos is hij niet op de gemeente. 'Dan beland je in een discussie die niemand wint. Voor hun kant van het verhaal is wat te zeggen. Als je dit toelaat krijg je praktijken als in De Koog hoor je dan. Maar Den Burg is in dat opzicht natuurlijk totaal anders. Er is geen andere horecazaak die de ruimte of de plannen heeft om dit te gaan doen.'

De 'skihut' is gebouwd met de beste intenties. 'We willen geen complete serre bouwen, want dan kunnen de gasten in de zomer niet genieten van het mooie weer. Zoals je kunt zien is het geen rotzooi en is er tijd en moeite in gestoken. We zouden het rond februari weer weghalen. We hadden de buren nog gevraagd of zij er problemen mee hadden en dat was niet het geval. Het was bedoeld om de dooie tijd een beetje op te leuken en de gasten een plaatsje te geven waar ze beschut kunnen roken. Bovendien houdt het veel geluid tegen', legt hij uit. 

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 3 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7