Van dit type busje, met plaats voor acht personen, inclusief een rolstoel of booster, gaan er vier op Texel rijden.
Van dit type busje, met plaats voor acht personen, inclusief een rolstoel of booster, gaan er vier op Texel rijden.
Wat ik zeggen wou

Texelhopper

Divers

De Texelhopper die vanaf 14 december over Texel gaat rijden blijft de gemoederen bezighouden. In OSG De Hogeberg was woensdagavond de tweede informatiebijeenkomst. Naar aanleiding hiervan ontvingen we twee ingezonden brieven.

Texelhopper (1)

Woensdagavond heb ik de presentatie van de Texelhopper bijgewoond, gegeven door mensen van de provincie Noord-Holland en met een voorwoord van wethouder Hercules. De presentatie is uitgelopen tot een soap. De volle zaal was zeer geprikkeld en dat was goed merkbaar. Een paar dingen wil ik er uit halen. Bij een vraag hoeveel het wel niet kostte om die bus telkens met de boot mee te laten gaan voor "overkantse" meters wist wethouder Hercules te vertellen dat de bus gratis mee mag van TESO. Navraag van mij bij TESO: dit werd ten stelligste ontkend. Op de vraag waarom de OV chipkaart niet meer mag worden gebruikt zei men: "We willen geen twee tarieven op deze busdienst." Vanaf Den Helder-station kan je de OV-chipkaart ook niet meer gebruiken, je wordt gedwongen om gebruik te maken van de Texelhopper of anders te gaan lopen. Het lijkt wel Noord Korea. Vanaf Texel gaat de bus ook mee naar Den Helder en staat altijd rechts vooraan op het beneden autodek. De mensen die op eigen gelegenheid naar de boot zijn gegaan kunnen hun OV-chipkaart niet gebruiken om naar het station te gaan. Zij kunnen wel van de gelegenheid gebruik maken om in de bus te stappen die op het benedendek staat en kunnen zo gratis mee naar het station. De mensen van de Provincie denken er wel erg gemakkelijk over hoe alles in zijn werk zal gaan, ik moet dat nog zien. Op enkele wat moeilijker vragen werd soms een halfbakken antwoord gegeven en zelfs werd er een paar keer gezegd: "Dan heb je pech gehad".

Ik heb mijnklachten hierover wederom gestuurd naar de ombudsman ovloket.nl. Nu maar hopen dat we in ieder geval de OV chipkaart weer mogen gebruiken. En dat de Texelse politiek van zich gaat laten horen, zij laat de Texelaars nu mooi in de kou staan.

Menno Stam, Den Burg

Texelhopper (2)

De informatieavond in Den Burg was zo mogelijk een grotere flop dan die in De Cocksdorp. Hetzelfde circus. Nogmaals een opsomming van de vage voordelen van vervoer op maat en het verdoezelen van de nadelen. Waarom Ed Ram en Maarten de Keijzer als mensen van de provincie werden voorgesteld was mij een raadsel. Beiden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en worden door de provincie duur betaald om Texelaars iets aan te praten wat Texelaars niet willen en niet zien zitten.

Nog veel verbazender was dat wethouder Hercules op een onderbouwde vraag van een der aanwezigen naar de bekostiging van de bus op de boot, glashard beweerde dat TESO de bus gratis vervoert.

Leer ons TESO kennen. Het is de provincie die zich voor de kosten van dit slecht doordachte experiment garant stelt. Waarom mogen wij dat niet weten, vraag ik mij af. En wat mogen we allemaal nog meer niet weten dat tijdens de informatieavonden over de Texelhopper niet eens aan bod gekomen is?

Het optreden van de wethouder in de OSG bereikte een droevig dieptepunt toen hij zei dat hij de avond verder niet kon bijwonen. Hij werd weggehoond door het publiek. Gelukkig had hij een deur verderop nog een onderkomen. Aangenomen mag worden dat hij zijn voorstelling heeft voortgezet in het gemeentehuis.

Tsipora Rodrigues Pereira

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 13 minuten geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 2 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7