Afbeelding

Elf teams roeien De hel van Texel

Divers

De vrouwen van Den Helder naar Texel, de mannen de omgekeerde route. Elf mannen en elf vrouwenteams namen zaterdag deel aan de 'Hel van Texel', een roeiwedstrijd van tien kilomter.

De roeiers voltooiden de tocht in een Pilot Gig, een engelse sloep die vroeger gebruikt werd om loodsen aan boord van de grote zeilschepen te brengen. Aanvankelijk zouden de mannen starten en de vrouwen terug roeien, maar vanwege de stroming en een veranderend tij werd dit omgedraaid. In 44 minuten maakte het snelste vrouwenteam de oversteek (snelste mannen 41 min.). 'Wij roeien sneller dan sommige van de mannenteams', vertelt één van de teamleden van de winnende Scheveningse Amazones.

Het is de bedoeling dat de roeiwedstrijd vast op het programma komt te staan. 'Hij werd al eerder gevaren, maar de race is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden', vertelt Jan van Griethuizen van de organisatie. Er waren dit jaar nog geen Texelse teams, al komt daar verandering in als het aan Willeke Nederlof ligt. 'Het zou prachtig zijn als we een team bij elkaar kunnen krijgen. De Hel van Texel is één van de weinige wedstrijden op open zee. We hebben al twee vrouwen, er moeten nog zeker vier bij, aangezien in zo'n sloep zes personen plaatsnemen', legt ze uit. De wedstrijd verliep zonder problemen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 13 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 18 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1