Afbeelding

College blijft bij stoppen met Bekendmakingen in krant

Divers

Burgemeester en wethouders zien geen aanleiding het besluit om per 1 oktober te stoppen met de vaste rubriek Bekendmakingen in de Texelse Courant te wijzigen.

Dat heeft de gemeente dinsdag aan de raadsleden laten weten. Texels Belang had het college eerder gevraagd niet per 1 oktober te stoppen met het publiceren van de gemeentelijke bekendmakingen in de krant, maar eerst hierover in een commissievergadering van gedachten te wisselen. Texels Belang vroeg daarom naar aanleiding van reacties uit de samenleving op het besluit om te stoppen met de bekendmakingen in de krant.

Volgens een brief van het college aan de raad gaat 'Gemeente Texel mee in de landelijke ontwikkelingen van digitale informatievoorziening en interactieve dienstverlening.' Mensen kunnen volgens de raadsinformatiebrief de bekendmakingen ontvangen via email, mobiele telefoon, Twitter of de gemeentelijke website.

'Mensen die niet beschikken over digitale middelen kunnen gebruik maken van computers op het gemeentehuis, de bibliotheek of de dorpssteunpunten. Op deze locaties wordt waar nodig digitale ondersteuning geboden', aldus de brief. Op de genoemde locaties komen eveneens papieren versies van de gemeentelijke bekendmakingen. 'Voor inwoners van De Gollards en verpleeghuis Hollewal zijn ook papieren exemplaren beschikbaar.'

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 13 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00