Afbeelding

Verhuizen. Check!

Divers

Door de groei van TexelEnergie werd de oude ruimte aan de Emmalaan te klein… Afgelopen  vrijdag zijn we verhuisd naar Burgwal 20 in Den Burg, en sinds maandag 18 augustus zijn wij dus aan het werk in ons nieuwe kantoor. Ik kan nu al zeggen: heerlijk, wat een ruimte!

Het is een mooi oud pand, waar voorheen architectenbureau Visser zat.  Wat me opvalt is de stilte in dit pand: geen verkeersgeluid, geen toeristen voor het VVV-kantoor, geen wind die om het pand giert.

Voor het verhuizen waren er diverse zaken die geregeld moesten worden. Aangezien ik niet veel ervaring heb met verhuizen, was ik blij met het lijstje van het verhuisbedrijf waar allemaal zaken op staan die je beslist niet moet vergeten. Deze 'checklist' bestaat uit maar liefst 4 kantjes….

Van die 4 kantjes was gelukkig niet alles op ons van toepassing, waardoor we veel zaken direct konden afvinken.  Bleef nog over:  meubilair bestellen, indeling afstemmen, buren inlichten, etc. etc.

Eén van de actiepunten betrof het regelen van energie en gas. Laten we daar nou net expert in zijn! Een simpel klusje voor ons, maar dat is het voor iedereen als je het mij vraagt.

Tegenwoordig is bijna alles online te regelen, dus ook een verhuisbericht inzake je energie. Kijk maar eens op onze website. Je kunt dit ook 's avonds of in het weekend regelen. Het lastigst is vaak nog de meterstanden noteren, die heb je niet altijd bij de hand.

Wist je dat energieleveranciers door heel Nederland hun energie leveren? Ook TexelEnergie! Dus bij een verhuizing binnen Nederland hoef je geen nieuwe leverancier te zoeken, maar kun je eenvoudig volstaan met het doorgeven van de wijzigingen. Dat scheelt weer uitzoeken en geregel.

Zoals het er nu naar uitziet huren we voor een jaar het pand aan de Burgwal. In dit jaar gaan we verder onderzoek doen naar een duurzame locatie voor de langere termijn. Onze droom is een pand waar we duurzame toepassingen kunnen laten zien voor woningbouw. Hoe onze verhuischecklist er dan weer uit ziet.. daar ben ik benieuwd naar.

We hebben deze verhuizing gelukkig in één dag kunnen regelen. Dat ons verhuisbericht goed is doorgekomen, blijkt als op onze eerste werkdag de eerste (nieuwe) klanten ons al weten te vinden. Check!

Nanda Meijer is werkzaam bij TexelEnergie en zet zich met haar collega's en alle leden van TexelEnergie in om Texel duurzamer en meer zelfvoorzienend te maken. Via dit blog, zal zij ons op de hoogte houden van de werkzaamheden van TexelEnergie. 

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 24 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1