Afbeelding

Cel geeist voor geweld in De Koog

Algemeen

De officier van justitie heeft bij de rechtbank acht maanden cel geeist tegen een  26-jarige man uit Heerhugowaard wegens uitgaansgeweld in De Koog.

De man sloeg eind april een vrouw zonder duidelijke aanleiding volledig bont en blauw. Ook twee van haar vrienden kregen klappen toen ze haar te hulp schoten. Anderen werden bedreigd, onder wie de eerste agent die arriveerde.

Volgens de verdachte was de mishandeling zelfverdediging, omdat kort ervoor in een eetcafé aan de Dorpsstraat een blonde vrouw een wapen op hem had gericht, vermoedelijk een paintballgeweer. 'En dat moet je niet doen, met een geweer op mij richten', zei hij. De vrouw op wie hij volgens de officier van justitie "volledig los ging" was echter heel iemand anders, die hij bovendien helemaal niet kende.

Het slachtoffer kreeg, zo bleek vrijdag bij de rechtzaak, vanuit het niets zware klappen en kopstoten. Ze kan sinds het incident niet meer werken en is het gevoel in een deel van haar gezicht kwijt. Ze heeft last van migraine en concentratieproblemen en heeft haar leven en emoties niet meer onder controle, zo kwam naar voren uit haar slachtofferverklaring.

Het staat vast dat zij een totaal onschuldig slachtoffer van uitgaansgeweld is. Uit foto's is gebleken dat in het café een paintballwapen is geweest, maar de vrouw die dat mee had was op het moment van het incident al naar huis. De advocaat van de 26-jarige verdachte pleitte voor een lagere straf, omdat volgens hem op diverse onderdelen van de aanklacht bewijs ontbreekt. De rechtbank doet 15 augustus uitspraak.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3