Afbeelding

Op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats

Algemeen

'Ze durft niet meer alleen over straat of alleen thuis te zijn en die jongen loopt alweer gewoon rond', vertelt de moeder van het 16-jarige meisje dat dit weekend zwaar mishandeld werd in discotheek De Toekomst in De Koog.

'Ze was gewoon op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd. Ze kwam van de wc af toen ze een klap vol in het gezicht kreeg', vertelt de broer van de Texelaar. Zelf weet het slachtoffer er nog weinig van, van de gevolgen des te meer. Aan de klap hield ze een zwaar gekneusde kaak, een hersenschudding en, misschien nog wel erger, een hoop angst over.' Het meisje zit bij het gesprek, maar laat het verhaal aan haar broer over.

'We hebben haar na die klap mee naar buiten genomen en direct ijs geregeld en haar op een bankje gezet, maar ze werd duizelig en viel weg. Mijn vader heeft haar opgehaald, maar we moesten toch naar het ziekenhuis', vertelt hij. 'Ik ben mee geweest in de ambulance. Je schrikt je rot. Omdat niemand de daadwerkelijke klap heeft gezien, liep de jongen binnen een dag weer rond. Het was een donkere jongen met een bril en een piercing door zijn lip. We vragen getuigen die de daadwerkelijke klap gezien hebben zich te melden bij de politie', stelt de moeder. De mensen van De Toekomst nemen ze niets kwalijk. 'Die hebben het zo goed opgepakt. De bedrijfsleider heeft direct gezegd dat wanneer ze toch weer op stap wil ze zo met een twee vriendinnen de VIP-ruimte in kan. Zij kunnen hier absoluut niets aan doen.' 

'Wij betreuren dit als Toekomst enorm en het is goed om te horen dat het meisje blij is met de afwikkeling door ons. Dat is het minste wat je kunt doen. Dit soort incidenten zijn er gelukkig zelden tot nooit. En tegen dit soort idioten doe je niets. Het kwam uit het niet, daar kunnen je portiers ook niets tegen doen', legt Paul van Dijk van De Toekomst uit. Het slachtoffer heeft nog veel pijn en durft niet meer op stap. 'De tijd zal wonden moeten helen. We hopen echt dat getuigen zich melden. Hij mag hier niet zo makkelijk mee wegkomen', besluit de moeder.

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 53 minuten geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11