Afbeelding

In het sis - deel 2 (Nanda Meijer)

Algemeen

We zijn 'in het sis' naar de uitreiking van de Koning Willem I Plaquette geweest en dat was zeker de moeite! We mochten de Plaquette in ontvangst nemen, wat een hele eer was gezien het formaat en het duurzame werk van de andere genomineerde bedrijven.

In de Nederlandsche Bank had ik even het idee te zijn beland op het verkeerde feestje. 'Hier horen wij toch niet bij?'. Maar toch wel, we liepen er net zo chique bij als de andere genodigden. En na een tijdje besef je zelfs niet eens meer, dat je anders gekleed bent dan normaal.

TexelEnergie was daar maar een klein jong eendje in een groot meer met volwassen zwanen. Als je dan als klein eendje de Plaquette wint val je wel op. Journalisten en felicitaties kwamen van alle kanten.

Ook bij terugkomst op het eiland kwamen er vele felicitaties binnen, waarvoor hartelijk dank! En konden wij ook onze leden feliciteren met de Plaquette, want mede door de leden is deze prijs verdiend.

Alle moeite, die we vooraf hebben gedaan om aan de protocollen te voldoen waren zeker de moeite waard. En het bleek, dat we heel goed in staat waren ons aan te passen.Ondertussen wordt er weer 'gewoon' hard gewerkt aan onze duurzame werkzaamheden en zijn we van onze Plaquette wolk geland op de Texelse grond.

Voor een indruk van de uitreiking kunt u kijken naar het filmpje dat is gemaakt, welke 29 mei werd uitgezonden op Nederland 1. In de eerste seconde ziet u ons de Nederlandsche Bank binnen gaan.

Als zich nog eens een dergelijke uitreiking voordoet, zal ik geen nee zeggen. De jurk heb ik al, hoewel het schijnt dat je een gala jurk niet twee maal kunt dragen. Dus áls ik nog eens naar een feest 'in het sis' mag, zal ik wellicht een oproep doen voor jurkenruil.

Nanda Meijer is werkzaam bij TexelEnergie en zet zich met haar collega's en alle leden van TexelEnergie in om Texel duurzamer en meer zelfvoorzienend te maken. Via dit blog, zal zij ons op de hoogte houden van de werkzaamheden van TexelEnergie. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3