Afbeelding
Blogger Nanda Meijer (TexelEnergie)

In het sis (Nanda Meijer)

Algemeen

We gaan op chique, ofwel 'in het sis' naar Koningin Máxima! Op dinsdag 13 mei vindt de uitreiking plaats van de Koning Willem I Plaquette in Amsterdam en TexelEnergie is één van de drie genomineerden voor deze Plaquette. Koningin Máxima zal de prijs uitreiken aan de winnaar. Het brengt met zich mee, dat er een kleding protocol is: black tie. En dat is voor sommige dames een uitdaging……

                                                              

We zijn genomineerd voor de Plaquette in verband met ons duurzaam ondernemerschap. Zelf beseffen we amper dat we zo innovatief en bijzonder zijn, we zijn immers een nuchter volkje, maar het blijkt werkelijk uniek te zijn wat we op Texel doen!

Dat verklaart de vele verzoeken die wij ontvangen nationaal en internationaal, van studenten tot ministers, van technische bedrijven tot Europees medewerkers. Zo was onlangs de afgevaardigde minister van Aruba op Texel om te kijken hoe we op Texel de duurzame energie ambitie organiseren.

De pilot 'Texel, slim zelfvoorzienend' trekt veel aandacht van studenten van over de hele wereld in het kader van hun onderzoek naar Smart Grid. Regelmatig krijgen wij verzoeken om vragenlijsten in te vullen en interviews te geven. In Nederlands, Engels, Duits of zelfs Braziliaans…..

Dagblad Trouw wijdde er onlangs een groot artikel aan in de zaterdageditie, wat vervolgens nog meer interview verzoeken opleverde zoals van twee programma's van Radio 1, Nu Al Wakker en De Nieuws BV.

Met al onze nuchterheid en bescheidenheid is het steeds een happening al die journalisten. Hoe kijk je, wat zeg je, hoe ziet het kantoor er uit, etc. Ik moet zeggen, het went wel om hiermee om te gaan. En laten we wel wezen, het is positief dat er aandacht is voor duurzaamheid, TexelEnergie en natuurlijk Texel als eiland!

Bent u benieuwd of we met TexelEnergie de Plaquette gaan winnen? Of bent u wellicht benieuwd naar de jurken van de dames? Voor mij wordt het in ieder geval een historisch moment, aangezien ik nooit jurken draag. Of de heren bewonderen in smoking, één van hen noemde het gekscherend 'het pinguïnpak'. Naar verwachting zal beeldmateriaal achteraf beschikbaar zijn.

Wij hopen de Plaquette mee naar Texel te mogen nemen, want dat is nog meer aandacht!

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 10 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1