Afbeelding

TESO presenteert schaalmodel nieuwe veerboot Texelstroom

Algemeen

Het ontwerp van de nieuwe veerboot Texelstroom verkeert in de eindfase. Koninklijke Texelse Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) presenteerde vrijdagavond op de algemene vergadering van aandeelhouders het schaalmodel van de dubbeldekker. Die zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2015 voor het eerst op Texel afmeren. Begin volgend jaar wordt duidelijk welke scheepswerf het nieuwe vlaggenschap van TESO gaat bouwen.

 

De 336 aandeelhouders die naar de Koninghal waren gekomen, ruim tien procent van het totaal (3123), maakten een virtuele trip door het nieuwe schip. Onder meer door de stijlvolle salon die dankzij veel glas een royaal uitzicht biedt op de omgeving. Van de 600 ideeën die TESO aan de hand werden gedaan, worden er ruim 400 in verwerkt. Variërend van een kinderspeelhoek tot een dubbel uitgevoerd dames- en herentoilet. De nieuwe boot wordt duurzamer dan ooit, de rookpluim behoort tot het verleden.

TESO, die de omzet in boekjaar 2012/2013 met 1,7 procent zag dalen tot €19.234.000,- en een winst (na belastingen) maakte van €2.167.000,-, had eind maart 78 procent van de benodigde investering voor de nieuwe boot gespaard. Over twee jaar moet het volledige bedrag in kas zijn. 'We liggen mooi op schema', zei directeur Cees de Waal. Commissarissen Frank van den Broeck (vice-president) en Jan Dogger (secretaris) werden met vrijwel unanieme instemming van de aandeelhouders herkozen.

 

 

 

 

 

 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 7 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1