Erwin Goënga is blij met de nieuwe koelwagen.
Erwin Goënga is blij met de nieuwe koelwagen.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Plus geeft boost aan bezorgservice met nieuwe koelwagen

Zakelijk

Langer thuis wonen, zelfredzaam zijn tijdens revalidatie of de boodschappen alvast op locatie wanneer je met een groep naar Texel komt. Het waren allemaal redenen voor Plus Hooijschuur in De Cocksdorp om de bezorgservice op het eiland uit te breiden. Iedereen kan nu vanaf thuis zijn boodschappen doen door ze door te geven via de Plus-app of de website van Plus.

"We zijn niet de eersten die dit doen, maar wel de eerste die dit op deze schaal doet op Texel. We bezorgden al op verzoek. Nu hebben we een koelwagen aangeschaft, zodat we al onze klanten in één dag kunnen bedienen. In blokken van twee uur bezorgen we een deel van het eiland. In vier blokken kunnen we zo op één dag heel Texel bedienen. We kunnen de boodschappen ook bij iemand op het werk bezorgen of de boodschappen voor de kantine van een bedrijf leveren", vertelt Erwin Goënga van de supermarkt.


"Geen branche staat stil en ook de supermarktbranche ontwikkelt zich steeds. We leven in een tijd dat ouderen steeds langer op zichzelf blijven wonen. Op het moment dat het doen van de wekelijkse boodschappen te zwaar wordt, kunnen ze de boodschappen bestellen. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of een computer. Steeds meer ouderen kunnen hier prima mee uit de voeten en anders is er meestal wel familie die kan helpen. Als dit niet lukt, vinden we ook wel een oplossing door bijvoorbeeld de bezorger met een iPad langs te laten gaan", vertelt Lyanne Hooischuur. De medewerkers halen uw boodschappen voor u uit de winkel en brengen ze vervolgens naar u toe. Onze medewerkers gebruiken de app bij het pakken van de boodschappen. Als ze iets verkeerds pakken, geeft de scanner dit aan. Dat is ook de reden dat het wel digitaal besteld moet worden. Ook gewone klanten doen er goed aan de Plus-app te downloaden. Het geeft in de winkel de ideale looproute aan, zodat de klant zo snel mogelijk klaar is", legt Erwin uit.

De koelwagen is een grote stap in het upgraden van de bezorgservice. "We verkopen veel verse producten, waaronder ook steeds meer lokale Texelse producten. Die moeten goed koud blijven als je gaat bezorgen. We bezorgen nu zes dagen in de week. Als men de boodschappen toch acuut nodig heeft, hebben we ook Plus Express Service. Die is iets duurder, maar de klant heeft het dan gegarandeerd binnen twee uur in huis. Kortom, we kunnen iedereen helpen", besluit Lyanne.

Meer over de mogelijkheden van de Plus in De Cocksdorp vindt u op www.plus.nl.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 31 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15