Willem RIkkenberg met zijn zoon Mark.
Willem RIkkenberg met zijn zoon Mark.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kamperen van A tot Z bij Kampeershop Texel

Zakelijk

Scheerlijnen, slaapzakken, tenten, maar ook stoelen, tafels, waterkokers en kampeerkookstellen. Hoewel de ruimte van de Kampeershop Texel aan de Schilderweg in Oudeschild niet enorm is, hebben ze er bijna alles. Door de efficiënte inrichting, blijft het bovendien overzichtelijk. Verder kan iedereen bij Mark en Willem Rikkenberg en hun team terecht voor al het onderhoud betreffende campers, caravans en vouwwagens.

"Het vakantieseizoen is weer begonnen en dus gaan mensen weer de weg op met hun camper, caravan of vouwwagen. Goed voorbereid op weg gaan is het halve werk. Je wilt niet halverwege met een kapotte ophanging, klapband of rem langs de kant van de weg staan. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren, maar goed onderhoud maakt die kans veel kleiner. We hebben net een nieuwe brug in de werkplaats, zodat we nu ook de grote campers goed kwijt kunnen. De caravans en campers worden steeds groter en breder. We hebben veel ervaring op het gebied van grote voertuigen. De oorsprong ligt natuurlijk in ons ATTS Texel (Auto Truck en Trailer Service red.) en ons garagebedrijf. In 2013 hebben we de kampeershop overgenomen van Jan Keijser", vertelt Mark.

Voorbereid op vakantie

Voor de Texelaars die op vakantie gaan is het dus aan te raden om bij vader en zoon Rikkenberg langs te gaan, maar ook de toerist maakt steeds vaker gebruik van de diensten van het bedrijf. "Dan zijn er bijvoorbeeld gasten van Kogerstrand die een kapotte waterpomp in hun caravan hebben of een defect toilet of problemen met de kachel of koelkast . Ze bellen ons en wij voeren indien nodig de reparatie ter plaatse uit, de lijntjes zijn kort. Of mensen gaan kamperen, maar komen er hier achter dat ze de stokken zijn vergeten. Dan komen ze naar ons voor een set passende noodstokken. Er is weinig dat we niet hebben en mocht dat toch zo zijn dan hebben we leveranciers die het snel kunnen leveren. We hebben bijvoorbeeld niet alle verschillende voortenten op voorraad, dat is niet te doen. Maar eigenlijk hebben we alles, kamperen van A tot Z", vervolgt Mark. De overname van de kampeershop was in 2013 ook een gok. "We hadden geen idee of het van toegevoegde waarde zou zijn, maar het bleek een schot in de roos. Mijn moeder, Joke, staat vaak in de winkel. In de werkplaats hebben we hulp van Ramon Daalder. Het bevalt ons enorm goed. We hebben toen we de zaak van Jan Keijser overnamen veel geflyerd en de meeste mensen weten ons inmiddels goed te vinden."

Leergierig

De stap om ook het onderhoud van campers en caravans te gaan doen ging Mark, Willem en Ramon goed af. "Ik ben erg leergierig en vind het dus leuk om me in de techniek te verdiepen, bovendien is er een overlap met de vrachtwagens en de trailers. Als ik een keer toch iets niet weet, heb ik goede contacten met de leveranciers. Hierdoor kunnen we snel schakelen en is de klus zo geklaard", besluit hij.

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 15 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 18 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30