Firmanten Niels Kossen en Bea Timmer in de nieuwe winkel.
Firmanten Niels Kossen en Bea Timmer in de nieuwe winkel.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kikkertstraat krijgt bakkerszaak

Zakelijk

Bakker Timmer uit Oudeschild heeft een nieuwe winkel en tearoom geopend in de Kikkertstraat in De Cocksdorp.

De nieuwe zaak zit in het pand waar tot een paar jaar geleden de Gele Lis was gevestigd. De Cocksdorp is nieuw terrein voor Timmer dat tot nu toe filialen had in Den Burg en De Koog. Niels Kossen: "Een paar jaar geleden stonden we een keer op de Durper markt om een lege kraam in te vullen. Na een paar uur belde mijn vrouw al op dat ze door alle koeken heen was, die ik haar had meegegeven. Daar zit handel was toen mijn gedachte."

Er werd destijds al eens gekeken naar het te koop staande pand van de Gele Lis, maar tot een overname kwam het niet. "Vorig jaar belde Erwin van der Linde me op of we nog steeds interesse hadden om in De Cocksdorp te beginnen, waarna het balletje is gaan rollen." Timmer huurt het pand vooralsnog van een investeerder. "We willen eerst een paar jaar zien hoe het loopt. In de zomer zal het allemaal goed komen, maar we moeten ook zien hoe de tearoom en de winkel hier in de winter aanslaan. Als het niets wordt, kunnen we na een paar jaar zeggen dat we ermee stoppen. Als het een succes wordt, gaan we investeren in nieuwbouw." De eerste reacties in het dorp zijn positief, veel mensen zijn blij dat er een bakker in het dorp is gekomen en dat er - na de verhuizing van de supermarkt naar de Molenlaan - weer een winkel bij is in de Kikkertstraat.

Het pand is in twee gedeelten opgedeeld. René den Nijs, de man van Bea Timmer, en Niels Kossen deden de verbouwing. Mensen komen binnen in de winkel en kunnen doorlopen naar de tearoom waar zestig stoelen staan. Buiten is ook een terras. De houten vloer die in het pand lag, is bewerkt zodat die de komende jaren nog gebruikt kan worden. "In Amsterdam of Almere zou zo'n vloer trendy zijn, maar hier kregen we de vraag of we nog iets met de vloer gingen doen", vertellen Kossen en Timmer lachend. Met het oog op de toekomst zijn voor de tearoom nog niet meteen nieuwe tafels en stoelen aangeschaft, maar wordt eerst met bestaand meubilair gewerkt. "Dat geeft gecombineerd met het lage plafond een huiskamergevoel in de tearoom en dat is wel zo prettig." De nieuwe zaak is sinds vanochtend in bedrijf. Voor bewoners van De Cocksdorp die komen kijken, staat er de hele dag koffie klaar.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen gisteren
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2