Afbeelding
Blogs

Keukendienst bij 30 knopen wind

Divers

Inmiddels varen we tussen Bermuda en de Azoren,  midden op de Atlantische Oceaan. Één keer in de tien dagen is het zover: keukendienst! Dan zorg je samen met twee andere leerlingen de hele dag voor het eten. Dus dat betekent: bedenken wat we gaan eten, tafels dekken en afruimen, koken, en vooral veel afwassen.

Normaal gesproken is het al best een uitdaging om te koken voor 45 mensen in een kleine scheepskeuken, maar een paar dagen geleden kwam er nog wat extra's bij. Martin (de kapitein) had ons al gewaarschuwd, er kwam wind aan! 30 knopen, ongeveer 7 tot 8 bft, dat hadden we nog niet eerder gehad deze reis. Harde wind betekent hoge golven. En dat maakt koken heel moeilijk. Elk kwartier viel er wel iets: een stapel borden (gelukkig onbreekbaar), een kan water, een bak suiker… En dat is nog niet alles, af en toe kwam er een echt enorme golf. De eerste keer was ik met mijn keukendienst niet voorbereid. We hoorden hem wel aankomen maar voordat we iets konden doen stroomde de golf de keuken in en stonden we tot aan ons middel in het water. Razendsnel trekkers en bekers pakken en gaan hozen! Jammer genoeg moest de deur van de keuken naar buiten openblijven dus dit gebeurde nog acht keer.

Ondanks alles was het eten heel geslaagd: yoghurt bij het ontbijt, 11-uurtje een HELE mandarijn (we krijgen weinig fruit), lunch quiche met gehakt, 4-uurtje chocoladecake en 's avonds cup-a-soup en brood. Ook voor de rest van het schip was het een lange dag. De wachten moesten altijd met tuigjes aan een lijn, de navigatietafel in de stuurhut was losgeraakt, veel mensen waren heel zeeziek en er was een lijn overboord geslagen die onder het schip vast was komen te zitten. Gelukkig waren de wind en de golven de volgende dag weer minder en konden we weer rustig verder met de oversteek richting Nederland! Halverwege april aankomst in IJmuiden.

Moor@sea

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 21 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06